catuse-1
O nouă metodă de înșelăciune prinde contur la Buzău. Este vorba despre metoda ”coletul” prin care recent a fost trasă pe sfoară o bătrână de 84 de ani din Ulmeni. Bătrâna a fost înșelată de un individ de 24 de ani din Teleorman.
Din verificările efectuate de poliţişti, a reieşit faptul că suspectul în timp ce se afla pe raza localităţii Ulmeni, a reuşit să inducă în eroare o localnică în vârstă de 84 de ani, sub pretextul că are un colet cu aparatură electronică pentru fiul ei. Victima i-a înmânat suma de 600 lei, constatând la scurt timp că a fost înşelată, fapt pentru care a sesizat poliţia.
În urma analizării materialului probator administrat de poliţişti din cadrul Secţiei 6 poliţie rurală Merei, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un teleormănean în vârstă de 24 ani, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune iar poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale şi recuperarea prejudiciului, suspectul aflându-se în exercitarea unei pedepse privative de libertate pentru fapte cu mod de operare asemănător.

Poliţiştii buzoieni vă recomandă să nu fiţi încântaţi când vi se propun oferte în aparenţă profitabile, întrucât unele dintre acestea sunt încercări ale infractorilor de a face rost de diferite sume de bani păcălind populaţia cinstită!

Pentru a nu deveni victime ale înşelăciunilor, prin diferite alte ,,metode”, poliţiştii vă reamintesc un minim de măsuri de autoprotecţie:
• Nu daţi dovadă de credulitate atunci când sunteţi contactat telefonic de persoane care pretind a fi reprezentaţi ai diferitelor firme sau chiar rude; / Apelaţi imediat ruda respectivă (pe numărul pe care îl cunoaşteţi) pentru a verifica aspectele aduse la cunoştinţă telefonic; / Manifestaţi prudenţă şi verificaţi dacă ceea ce vi se comunică prin telefon este adevărat prin apelare la serviciile de informaţii clienţi de la operator;
• Nu daţi curs solicitărilor venite din partea persoanelor pe care le cunoaşteţi doar prin intermediul telefonului sau persoanelor care pretind că vă cunosc rudele şi le pot transmite diferite sume de bani sau colete;
• Nu achitaţi niciodată sume în avans pentru ridicarea unor colete sau premii;
• Nu comunicaţi niciodată informaţii personale confidenţiale (CNP, serie buletin, conturi bancare, parole, etc);
• Dacă totuşi sunteţi victimă a unor astfel de fapte, sesizaţi imediat Poliţia pentru a fi demarate verificările ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here