În aceste zile se desfășoară ediția a 5-a a ștafetei veteranilor INVICTUS, dedicată deopotrivă Centenarului Marii Uniri și Zilei Armatei României, prin care în alergare sau pe bicicletă se urmărește promovarea valorilor naționale, cinstirea veteranilor militari de azi și de ieri, răniți în teatrele de război. Astăzi, între orele 16.30-17.30, echipa de ștafetă, formată din doi alergători și un ciclist din Ialomița, vor intra în localitatea Buzău, dinspre Smeeni, la care se vor alătura militari din Garnizoana Buzău.

Între orele 17.00-17.15, participanții se vor deplasa pe traseul: intrarea în localitatea Buzău, dinspre Maxenu – Drăgaică – B-dul Unirii Platoul Primăriei.

Între orele 17.15-17.30, are loc predarea ștafetei de către comandantul Garnizoanei Buzău, general de brigadă Gheorghiță Vlad, împreună cu primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, echipei de ștafetă formată din doi alergători și un ciclist din Buzău care se va deplasa în data de 12 octombrie 2018, către localitatea Brăila.

„Ştafeta Veteranilor” este organizată în contextul sărbătoririi, la 25 octombrie, a Zilei Armatei României.

Activitatea se desfăşoară în perioada 08-25 octombrie 2018 şi presupune purtarea unei ştafete, reprezentată de către o culoare a drapelului tricolor, pe trei trasee simbolice (albastru, galben și roșu). Alergătorii însoțiți de bicicliști pleacă din Tulcea, Giurgiu şi Timișoara, și se întâlnesc pe 25 octombrie la Carei, de Ziua Armatei României, în zona de sud-est ștafeta desfășurându-se pe traseul Tulcea-Constanța-Slobozia-Buzău-Brăila.

Participanţii la acest eveniment se vor opri pe traseu, la monumente închinate Eroilor Neamului, pentru a-şi arăta respectul faţă de eroismul şi jertfa acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here