Dosar penal, amendă și o pată în cazierul judiciar, dacă se va ajunge la pedepse în instanță. Cu asta s-au ales paisprezece persoane care le-au prezentat polițiștilor buzoieni adeverințe de angajator false.

În ultimele trei zile, paisprezece persoane cu vârste cuprinse între 22 și 60 de ani s-au ales cu dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals, fapte prevăzute și pedepsite de art.322 și art.323 din Codul Penal, întrucât aceștia au prezentat polițiștilor adeverințe de angajator care nu corespundeau realității.

„Ca urmare a neregulilor constatate în cadrul acțiunilor, polițiștii au aplicat 289 de sancţiuni contravenţionale, din care 177 pentru nerespectarea prevederilor ordonanţelor militare, 85 pentru abateri la Codul Rutier, 26 la Legea 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, două la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, 8 la alte acte normative.”, se arată în comunicatul de presă al IPJ Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.