Organizația Internațională a Francofoniei, Centrul Regional Francofon pentru Europa Centrală şi Orientală și Centrul Cultural Francofon Buzău organizează, la Buzău, în perioada 13 -18 mai 2013, stagiul internaţional de formare pentru profesori de limba franceză din 5 ţări europene.

Deschiderea oficială a acestor cursuri va avea loc luni, 13 mai 2013, la Sala Dumitru Filipescu a Consiliului Judeţean Buzău cu participarea  doamnei Renni Yotova, directoarea CREFECO, doamnei Manuela- Delia Anghel, inspector de limbi romanice în MEN din România, Dumitru Ene, inspector şcolar general al IŞJ Buzău, Laurenţiu Gavrilă, secretar al Consiliului Judeţean Buzău. Totodată, vor fi prezenţi reprezentanţi ai Centrului Cultural Francofon Buzău, directori şi profesori de limba franceză de la liceele tehnologice din oraşul Buzău.

Tema stagiului de formare ,,Metodologia limbii franceze cu obiective specifice,, reprezintă o noutate şi răspunde realităţilor economice şi profesionale contemporane. Acest stagiu presupune şi învăţarea limbii franceze ca un instrument pentru realizarea profesională în diverse domenii de activitate : afaceri, turism, comerţ, industrie, medicină, armată.

Obiectivul principal al acestei metodologii este accesul, prin limba franceză, la dobândirea unor competenţe profesionale. Formatoarea acestui stagiu, Caroline Mraz din Elveţia, are o experienţă deosebit de bogată în acest domeniu, fiind autoarea unei cărţi de limba franceză pentru militari.

La acest stagiu de formare participă 16 profesori din 5 ţări din Europa Centrală şi Orientală : Albania, Armenia, Bulgaria, Republica Moldova şi România. Profesori de liceu sau din învăţământul superior, participanţii au fost selectaţi în urma unui apel lansat la nivel naţional, în fiecare ţară.

În cele 5 zile de formare, se va lucra pe grupe în funcâie de domeniile stabilite : afaceri, turism, sănătate şi armată cu scopul conceperii unor programe de limba franceză şi a unor materiale pedagogice care vor fi utilizate ulterior de participanţi şi vor fi puse la dispoziţia şi altor profesori din cele 5 ţări reprezentate.

Dimensiunea culturală a stagiului de formare va avea ca scop şi promovarea patrimoniului cultural şi natural al judeţului Buzău, în baza protocolului de colaborare încheiat cu Centrul Judeţean de Cultură şi Artă Buzău. Profesorii participanţi vor avea ocazia de a vizita, miercuri, 15 mai, obiective turistice din judeţul Buzău – Vulcanii Noroioşi, Mănăstirea Ciolanu, Tabăra de sculptură de la Măgura, dar şi obiective economice precum Domeniile Viticole Franco- Române de la Săhăteni.

Organizarea în Romania, la Buzău, a acestui stagiu de formare corespunde obiectivelor Centrului Cultural Francofon Buzău şi ale Consiliului Judeţean Buzău de promovare  a regiunii noastre în context european şi de implementare a unor proiecte de dezvoltare profesională şi economică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.