Liderul democrat liberalilor buzoieni , Cezar Preda a afirmat astăzi într-o conferinţă de presă că preşedintele CJ face presiuni asupra primarilor PD-L. „ Bugetul Consiliului Judeţean va intra în dezbateri  după ce va fi dezbătut bugetul în parlament dar văd că Cristi Bîgiu a început operaţiuni monstru de presiuni şi şantaj pe primarii PD-L ca să le dea bani. M-au sunat primarii de la Movila Banului şi Chiojdu şi îmi spun că în fiecare zi îi obligă să treacă la PNL. Ce poate să le facă? Să-i lege cu feşe? Lucrurile evoluează într-un sens care nu ne permite să lucrăm într-o atmosferă de gentlemen agreement. Bîgiu îl trimite pe unul Avramescu să îi preseze” a spus Cezar Preda.

Preşedintele PD-L Buzău a continuat acuzele la adresa preşedintelui CJ precizând că Bîgiu nu a avut o reacţie corectă ieri în şedinţa CJ când a retras de pe ordinea de zi proiectul de hotărâre de constatare a încetării înainte de termen a mandatului consilierului Ion Coman. „Îşi dă demisia din partid ( Ion Coman n.r.) şi apoi în faţa preşedintelui CJ nu-şi mai dă demisia iar preşedintele CJ scoate de pe ordinea de zi proiectul ca şi cum consilierul ar fi angajatul instituţiei?  Eu îl rog pe domnul Bîgiu să respecte instituţia şi partidele care au dat consilierii” a precizat Cezar Preda.

Liderul democrat-liberal a făcut referire şi la cei trei consilieri judeţeni cărora PD-L Buzău le-a retras sprijinul politic în decembrie  : Adrian Burducea, Elena Damian şi Ion Burlacu: ” le-am retras sprijinul politic, nu poate  ( preşedintele CJ n.r.) să-i ţină mai mult de trei luni. O să le fac plângere penală şi lui Cristi Bîgiu şi secretarului pentru cei trei consilieri judeţeni, văd că în consiliul local s-a respectat decizia PD-L

Şeful organizaţiei judeţene a PD-L a făcut referire şi la situaţia de la Mărăcineni în care câţiva consilieri locali au făcut un proiect de hotărâre pentru a o scoate din spaţiul pe care îl deţine pe doctoriţa Septar – lidera organizaţiei locale a PSD. ” PD-L deşi are adversar politic PSD, atunci când e vorba de a lua o decizie cu privire la soarta cetăţenilor nu face diferenduri politice.  La Mărăcineni primarul care a trecut în barca PSD a făcut demersuri să scoată din spaţiu un medic de familie la care se duc vreo 2 mii de oameni. Resping aşa ceva iar consilierii care au făcut aşa ceva vor fi daţi afară din partid. O să văd lista cu semnături şi dacă nu cumva sunt cei pe care i-am exclus o să-i dau şi pe ei afară.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.