Spitalul Judeţean Buzău deţine, încă din noiembrie 2015, un aparat care ar putea salva viaţa buzoienilor cu afecţiuni cardiace. Este vorba despre un angigraf care a fost achiziţionat contra sumei de peste 500.000 de euro, printr-un program accesat de Academia de Studii Medicale.

Deşi este montat, aparatul încă nu funcţionează, însă conducerea Spitalului Judeţean Buzău susţine că în această perioadă se desfăşoară licitaţiile pentru achiziţionarea consumabilele pentru angiograf, după care acesta va putrea deservi bolnavii.

Cu ajutorul angiografuluie pot realiza coronarografii sau angiografii coronariane cu implantare de stenturi, vizualizarea aspectului intern alvaselor de sange ale membrelor, proceduri de electrofiziologie pentru tratamentul tulburarilor de ritm cardiac. Coronarografia este investigaţia esenţială în explorarea bolii coronariene, prin vizualizarea directă a arterelor coronare, a caror obstructie este responsabila de angină sau infarct. Aceasta investigatie indică medicilor care este conduita terapeutica optima pentru pacient.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.