Astăzi, la prânz, timp de o jumătate de oră mai mulți membri ai Sindicatului Solidariatea Sanitară Buzău vor protesta, printr-o pichetare organizată la Spitalul Județean de Urgență Buzău, începând cu ora 12:00. Este încă o acțiune dinc adrul calendarului de proteste, după ce sindicaliștii au protestat și în stradă, la București.

La Buzău, sindicatul are peste o sută de reprezentanți, printre ei și doctorul Adrian Zoican, șeful Secției UPU-SMURD.

Comunicat Federația „Solidaritatea Sanitară” din România:

Joi, 15.06.2023, în intervalul orar 12:00-12:30 se va desfășura 𝐩𝐢𝐜𝐡𝐞𝐭𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐮𝐧𝐢𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐬𝐚𝐧𝐢𝐭𝐚𝐫𝐞. Protestul se desfășoară fără întreruperea activității unităților, fiind un semnal de avertizare prealabilă a guvernanților privind riscul declanșării grevei generale adresat politicienilor care tocmai vor fi (re)instalați la putere. Acest protest are un caracter inovativ, modalitatea de desfășurare afirmând în mod direct necesitatea de rezolvare a problemelor indicate în revendicări.

Tot joi, 15.06.2023, lansăm protestul 𝐃𝐞𝐦𝐢𝐬𝐢𝐚 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐜𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐢𝐧 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐫𝐚𝐜𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐢𝐧𝐝𝐢𝐯𝐢𝐝𝐮𝐚𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐦𝐮𝐧𝐜𝐚̆ 𝐚𝐟𝐞𝐫𝐞𝐧𝐭𝐞 𝐠𝐚̆𝐫𝐳𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐬𝐮𝐩𝐥𝐢𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚𝐫𝐞 (CIM-urile cu timp parțial, aferente gărzilor suplimentare normei de bază). Din momentul lansării acțiunii toți medicii care efectuează gărzi au posibilitatea de-a adera la această formă de exprimare a nemulțumirii față de modalitatea în care este recompensată participarea la asigurarea continuității serviciilor medicale. De pe platforma dedicată protestului în numele medicilor care subscriu la această acțiune va fi transmisă către unitățile sanitare și către guvernanți Înștiințarea privind intenția de a demisiona.

Angajații din sistemul public de sănătate care participă la aceste forme de protest susțin revendicările prezentate în 𝐃𝐞𝐜𝐚𝐥𝐨𝐠𝐮𝐥 𝐫𝐞𝐯𝐞𝐧𝐝𝐢𝐜𝐚̆𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐅𝐞𝐝𝐞𝐫𝐚𝐭̦𝐢𝐞𝐢 „𝐒𝐨𝐥𝐢𝐝𝐚𝐫𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚 𝐒𝐚𝐧𝐢𝐭𝐚𝐫𝐚̆” (îl puteți consulta în link-ul din comentarii), acestea vizând atât solicitări de natură salarială cât și o serie de reforme menite să crească calitatea vieții profesionale a angajaților din sănătate și calitatea serviciilor medicale.

Protestul vizează și protecția angajaților împotriva riscului anulării unora dintre drepturile actuale în viitoarea lege a salarizării, care vor genera semnificative scăderi ale veniturilor salariale. Guvernanții le-au oferit membrilor de sindicat un motiv suplimentar de neîncredere prin încălcarea prevederilor legale în materie de dialog social, concretizate de dialogul social preferențial practicat de Guvern și prin discriminarea angajaților din Sănătate în privința dreptului de-a declanșa conflict colectiv de muncă pe teme salariale.

De menționat că Sanitas Buzău, sindicatul cu cei mai mulți membri din sistemul sanitar buzoian, se pregătește de grevă generală, fiind acum în perioada unei consultări cu privire la oportunitatea suspendării activității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.