Cu prilejul Zilei intrenationale a persoanelor cu handicap, Asociaţia de Sprijin a Copiilor Handicapaţi Fizic din România – Filiala Buzău, cu finanţarea Consiliului Judeţean Buzău şi în colaborare cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Buzău organizează astazi de la ora 1200 la Biblioteca Judeţeană Vasile Voiculescu un simpozion de informare în cadrul Proiectului „Ziua Internaţională a Persoanelor cu Handicap”.

În cadrul acestei acţiuni vor fi invitaţi membri ai asociaţiei precum şi beneficiari ai sistemului de asistenţă socială de la nivelul jud. Buzău care vor fi informaţi cu privire la noutăţile legislative în domeniul respectării, protecţiei şi promovării drepturilor persoanelor cu handicap şi a modului cum sunt aplicate la nivelul judeţului nostru. De asemenea, vor fi organizate jocuri şi concursuri de îndemânare, învăţare şi desene.

De altfel, la nivelul D.G.A.S.P.C. Buzau, prin Centrul de Asistenta Medico Sociala Pogoanele, Ansamblul Ciuleandra le va oferi batranilor un program artistic, acestia, la randul lor vor pune in scena piesa de teatru „Chirita in provincie” de Vasile Alecsandri in care chiar ei sunt protagonistii.

Astfel de actiuni vor avea loc si in alte unitati de protectie din cadrul D.G.A.S.P.C. Buzau, unde sunt protejate persoane cu dizabilitati.

Prin aceste actiuni speram ca ziua de 3 decembrie sa fie un prilej de a reflecta asupra statutului pe care-l are aceasta categorie de oameni, de a schimba mentalitati, de a promova incluziunea sociala a persoanelor cu dizabilitati si nu discriminarea unor persoane care, dincolo de handicap, au aceleasi drepturi. In scopul integrării persoanelor cu dizabilităţi în viaţa socială, politică şi economică a unei ţări, în anul 1992, Organizaţia Naţiunile Unite a hotărât ca ziua de 3 decembrie să fie proclamată Ziua Internaţională a Persoanelor cu Handicap.

Convenţia Relativă a Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi a fost adoptată la 13 decembrie 2006, la sediul ONU, semnată de 147 de ţări şi a intrat în vigoare la 3 mai 2008. Este vazută ca un instrument de aplicare a drepturilor oamenilor cu deficienţe mentale sau fizice.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.