„Armata României în școli” a trecut astăzi pragul Liceului Teoretic „Alexandru Marghiloman” din Buzău.

În cadrul celei de-a X-a ediții a evenimentului, reprezentanţii Bazei Aeriene Boboc au prezentat elevilor experiența proprie de militar în #ForțeleAerieneRomâne.

Ce înseamnă meseria de #pilot, #meteorolog sau #controlordetraficaerian ?

Cum se simte experiența primului zbor pe o aeronavă subsonică?

Cum e botezul piloților?

Ce pași trebuiesc urmati pentru a deveni militar in Aviație?

Sunt câteva dintre întrebările la care elevii au găsit răspunsul.

De asemenea, liceenii au putut afla detalii despre aeroplanul Vlaicu II pe care l-au putut admira și fotografia pe terenul de sport.

Energie, curiozitate și multe selfie-uri… misiune îndeplinită!

Și Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia” de la Boboc a fost reprezentată la evenimentul organizat la Liceul Marghiloman, unde a fost promovat oferta educațională a școlii în cadrul Liceului Marghiloman din orașul Buzău.

Activitatea face parte din campania ,,Ziua Armatei României în școli’’ și a fost organizată de Centrul Militar Județean în colaborare cu unități militare din garnizoana Buzău.

Elevilor interesați de cariera militară li s-a prezentat oferta educațională a instituției noastre de învățământ și le-au fost făcute cunoscute etapele procesului de accedere la o cariera militară. De asemenea, aceștia au avut oportunitatea de vizita expoziția de tehnică și echipamente militare aflată în dotarea unităților militare din garnizoana Buzău.

Activitatea se înscrie în seria de manifestări dedicate zilei de 25 octombrie – Ziua Armatei României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.