Peste 5 tone de articole pirotehnice au fost confiscate de polițiștii din Buzău, în vederea continuării cercetărilor într-un dosar penal privind evaziune fiscală și comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni.

Miercuri dimineață, având în vedere complexul de activități desfășurate la nivel național în cadrul acțiunii „Foc de artificii”, polițiștii din cadrul Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Buzău, sub coordonarea Direcției Arme Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Poliției Române, au pus în executare 62 de mandate de percheziție domiciliară în județele Buzău, Timiș și în municipiul București.

Activităţile s-au desfăşurat în baza mandatelor emise de Tribunalul Buzău.

„Cercetările se efectuează în cadrul unui dosar penal pentru săvârşirea infracțiunilor de evaziune fiscală și comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni şi vizează un agent economic, care ar fi creat la nivel național un circuit fictiv de livrare articole pirotehnice, în scopul sustragerii de la plata taxelor și impozitelor datorate bugetului de stat.

Perchezițiile s-au desfăşurat la sediile şi punctele de lucru (magazine şi depozite) a 11 agenți economici, toate având ca obiect de activitate comerțul de articole pirotehnice și despre care existau indicii că ar deţine în vederea comercializării materii explozive destinate divertismentului, fără respectarea prevederilor legale.

Poliţiştii au descoperit şi ridicat 5512 kilograme de articole pirotehnice din categoriile F1, F2, F3, F4, P1 și T1, 2700 de litri de băuturi alcoolice din categoria produselor accizabile, deținute în afara antrepozitului fiscal, peste 62.000 de euro, medii de stocare şi înscrisuri.

În baza mandatelor de aducere, persoanele cercetate au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău în vederea audierii.

În urma probatoriului administrat, față de 2 bărbați în vârstă de 34 și 53 de ani, din Timiș și București, polițiștii au dispus, pe bază de ordonanță măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca în data de 30 decembrie a.c., să fie prezentați unității de parchet pentru a dispune cu privire la măsura preventivă.

La percheziții au participat polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Buzău, Arad, Caraș Severin, Prahova, Timiș, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău, dar și Gruparea Mobilă Prahova.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale, al Direcției de Investigare a Criminalității Economice şi al Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate din cadrul Poliţiei Române.” , au transmis reprezentanții IPJ Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.