Guvernul va acorda sprijin financiar pentru asigurarea căldurii şi apei calde în sistem centralizat în Bucureşti, Giurgiu şi Buzău, a anunţat premierul Viorica Dăncilă. Pentru municipiul Buzău este vorba despre o alocare de 9,5 milioane lei. „Continuăm să aprobăm sprijinul pentru asigurarea căldurii şi apei calde în sistem centralizat, în prag de iarnă, în Bucureşti, Giurgiu şi Buzău”, a declarat Dăncilă.

„La propunerea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Guvernul a aprobat un proiect de hotărâre de guvern privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2019 pentru unele unităţi administrativ-teritoriale în vederea asigurării continuităţii serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat populaţiei. (…) Este vorba despre 100 de milioane de lei pentru municipiul Bucureşti, de asemenea despre suma de 16,5 milioane de lei pentru Buzău şi pentru Giurgiu”, a declarat Nelu Barbu, la finalul şedinţei de Guvern.

Executivul a decis săptămâna trecută alocarea a 61,28 milioane de lei pentru asigurarea continuităţii serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat a populaţiei în alte şase localităţi – Motru (judeţul Gorj), Gheorghieni (judeţul Harghita), Brad (judeţul Hunedoara), Drobeta Turnu Severin (judeţul Mehedinţi), Focşani (judeţul Vrancea), Tulcea (judeţul Tulcea).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.