Ieri, la Sala ,,D. Filipescu” a Consiliului Județean Buzău a avut loc o ședință de bilanț pentru activitatea pe ultimii doi ani a Crucii Roșii, Filiala Buzău, iar unul dintre obiectivele evenimentului a fost alegerea unui nou președinte. Cu unanimitate de voturi a fost ales părintele Mihail Milea, președinte al Fundației ,,Sf. Sava„.

Cel mai titrat preot buzoian a ținut să le mulțumească tuturor celor implicați în activitățile desfășurate la Crucea Roșie Buzău, asigurând că va face tot posibilul pentru îndeplinirea unor obiective esențiale pentru filiala de la Buzău, cum ar fi un sediu nou și derularea unor servicii care aducă și venituri.

Dragii mei,

Mare este Dumnezeu!

Fără Dumnezeu nu putem face nimic bun și durabil. El este viața și existența noastră. Când spunem Crucea Roșie ne gândim în primul rând la Iisus Hristos, Care și-a dat sângele Său pe Cruce, pentru salvarea omenirii. Alături de Crucea Roșie, în lume există și Semiluna Roșie, pentru lumea musulmană.

Amândouă societățile au același scop umanitar, fără discriminare religioasă, socială, etnică: salvarea oamenilor aflați în primejdie, acordarea de ajutoare umanitare, în caz de război, calamități naturale, oriunde este nevoie.

Am ascultat cu atenție rapoartele de activitate pe ultimii doi ani, la filiala Crucii Roșii de la Buzău.

1. Mulțumim doamnei vicepreședinte Drăghici Dumitra, decanul ședinței noastre și vicepreședinte al Crucii Roșii, filiala Buzău;

2. Mulțumim doamnei doctor Munteanu Mădălina, care a condus ca președinte această filială a Crucii Roșii de la Buzău;

3. Mulțumim, de asemenea, celor din comitetul de conducere al Filialei Buzău a Crucii Roșii, celor care au lucrat până acum și celor care au fost aleși azi;

4. Multe mulțumiri doamnei Bîrzu Floarea, care este o prezență activă, e inima Crucii Roșii la Buzău.

Votul Dumneavoastră de astăzi, ca eu să fiu președinte al Crucii Roșii, Filiala județeană Buzău, mă obligă pe mine ca, împreună cu comitetul director al Filialei de Cruce Roșie, să mergem mai departe. Deviza mea este: împreună, înainte prin credință, unitate și dăruire!

Am acceptat cu greu această funcție, din două motive:

a. Având în vedere contextul actual, războiul de la granița noastră, dintre Ucraina și Rusia, care oricând se poate transforma în al III-lea Război Mondial. Nimeni nu vorbește de pace, ci toți, de înarmare, și cer arme, bombe etc.

În caz de război, Crucea Roșie este chemată să acționeze rapid, eficient, în spatele frontului. Oare suntem pregătiți pentru acest scenariu nedorit, dar sigur?

b. În ultimii ani, multe cutremure au fost în țara noastră, mai ales în zone unde nu ne așteptam deloc: la Târgu-Jiu, de exemplu. Crucea Roșie trebuie să acționeze repede și eficient. La acest moment, oare suntem noi pregătiți?

Mi-am propus ca obiectivele expuse de domnul colonel Barbu Costel de la ISU Buzău să le îndeplinim repede împreună: 1. Un sediu nou, 2. Crearea de servicii care să aducă venituri.

Doresc tare mult să lucrăm pentru a obține un nou sediu și să creăm și un serviciu de ambulanță al Crucii Roșii Buzău.

Eu am mare încredere în Dumnezeu, care este mare și puternic.

Biserica Ortodoxă Română este o mare forță pentru activitățile Crucii Roșii. Am mare speranță în sprijinul Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, cât și în ajutorul Înaltpreasfințitului CIPRIAN, Arhiepiscop al Buzăului și Vrancei, precum și în bunăvoința tuturor preoților din toate parohiile și mănăstirile, care s-au implicat mereu în aceste activități umanitare ale Crucii Roșii.

Am o frumoasă colaborare cu toate instituțiile județene și locale, cu care vom face multe activități legate de întărirea și dezvoltarea Crucii Roșii, Filiala Buzău.

Am încredere în toți oamenii de bine, indiferent de religie, stare socială, naționalitate, sex, că împreună ne vom sprijini pentru a atinge toate obiectivele Crucii Roșii.

Așa să ne ajute bunul Dumnezeu, iar Maica Domnului să ne ocrotească cu toți sfinții, de războaie și dezastre!” , a declarat părintele Mihail Milea, după alegerea sa în funcția de președinte al Crucii Roșii Buzău.

,,Cu bucurie vă anunțăm că funcția de Președinte a Crucii Roșii Buzău este ocupată pentru următorii patru ani de către Preot Profesor Doctor Milea Mihail. Au fost aleși cinci vicepreședinți și șaptesprezece membri în Comitetul Filialei.

Mulțumim tuturor participanților la Adunarea Generală a Crucii Roșii Buzău și sperăm ca la următoarea întâlnire să venim cu vești cât mai bune.” , au transmis reprezentanții de la Crucea Roșie Buzău.

Sursă foto: facebook Fundația Sf. Sava Buzău și Crucea Roșie Buzău

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.