bisericaPreotii sunt nevoiti sa iasa la pensie la 65 de ani. Cel putin asta a recomandat de curand Patriarhia Romana, iar masura ii vizeaza, in special, pe preotii care nu s-au facut remarcati in comunitatile in care slujesc. Slujitorii Domnului cu trecere in randul enoriasilor mai pot ramane in parohii inca doi ani dupa implinirea varstei de 65 de ani. Printr-o recomandarea a Patriarhiei Romane, toate arhiepiscopiile din tara pot decide pensionarea obligatorie a preotilor la varsta de 65 de ani. La Buzau, Consiliul eparhial a hotarat recent ca preotii trecuti de 65 ani sa isi depuna cat mai repede dosarele de pensionare. Exceptie fac acei preoti care s-au facut remarcati prin activitatile si actiunile intreprinse, in parohii. Acestia mai pot sluji inca 2 ani in sprijinul comunitatii. Unii enoriasi considera ca acesta masura era necesara, altii dimpotriva.

Din cate se pare, preotii din judetul Buzau care au implinit varsta de pensionare ar fi fost deja contactati si indemnati sa solicite singuri retragerea. Pentru slujitorii Domnului, masura nu este deloc motiv de bucurie, dupa o viata petrecuta in biserica. Decizia creeaza insa noi posturi pentru preotii tineri, scosi pe banda de facultatile de teologie.

1 COMENTARIU

  1. Masura pensionarii la preoti foarte buna. Cu toate ca s-au pensionat ,lasa inlocuitori, pe giner s-au fii, preotii pensionari, continua serviciul, incasand bani de la enoriasi si preotii paroh, si pensionarul,facand greotati enoriasilor. Ar trebui, safie obligati sa-si consume pensia, fara a mai face incasari din biserica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.