Ministerul Agriculturii a pus in dezbatere publica „Programul pentru scoli”, un document prin care se doreste unificarea programelor de distribuire a fructelor in scoli alaturi de cel dedicat produselor lactate.

„Programul pentru scoli are in vedere unificarea si uniformizarea prevederilor actualelor programe de distribuire a fructelor, respectiv a laptelui si produselor lactate in unitatile de invatamant. De-a lungul timpului au fost diverse abordari cu privire la aceste doua programe si, prin dezbaterea publica lansata de MADR, ne dorim sa rezulte un nou program pliat pe nevoile copiilor din Romania”, anunta ministrul Agriculturii, potrivit unui comunicat MADR.

Potrivit MADR, bugetul UE (din Fondul European de Garantare Agricola — FEGA) stabilit pentru fiecare componenta a programului este de 6.866.848 euro pentru schema de fructe si legume si de 10.399.594 euro pentru schema de lapte, pe fiecare an scolar.

Din datele Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, reiese ca majoritatea merelor distribuite in cadrul programului „Fructe in scoli” sunt romanesti, dar nu provin neaparat de la producatorii locali. In anii scolari in care programul s-a derulat si prin consiliile locale ale municipiilor, oraselor si comunelor, proportia merelor distribuite a fost aproape de 100%, iar din momentul cand doar consiliile judetene au implementat programul, merele romanesti au ajuns sa reprezinte 70% din totalul cantitatilor distribuite, se mai arata in documentul MADR.

Cei care sunt interesati de derularea acestui program pot sa transmita opinii, propuneri sau sugestii in termen de 45 zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.