Prezență deloc de neglijat a Județului Buzău la Tîrgul de Turism al României.Pe lîngă imaginile expuse în stand ce ilustrau frumusețile Vulcanilor Noroioși , a pietrelor de chihlimbar de la Colți sau a peșterilor rupestre , Consiliul Județean a pariat și pe tradițiile populare locale.

Astfel țesăturile din păr de  capră ale  Ameliei Papazisu sau împletiturile Danielei Voicu au făcut deliciul miilor  de vizitatori.

Surpriza plăcută a fost constituită de prezența tarafului , însoțit de trupa de dansatori a Centrului Județean pentru Promovarea Culturii Tradiționale Buzău.Momentele de virtuozitate ale instrumentiștilor , însăilate cu dansurile sprințare , tipice județului,  au atras vizitatorii  prezenți în număr mare la tîrg , ca un magnet. În horele jucate cu măiestrie de dansatorii Centrului Județean s-a prins la un moment dat , fără să cîrcotească și Dezbrăcatu’ , membru cu drepturi depline a emisiunii Cronica Cîrcotașilor.

Participarea la TTR  este un prim pas  pentru realizarea unui important obiectiv , pe care și -l propune de ani buni  județul nostru , acela de a deveni un reper important pe harta turistică a țării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.