Astazi, Camera Deputatilor ar putea aproba un proiect de act normativ care, daca va fi deveni lege, va obliga primăriile să adune de pe străzi toţi câinii maidanezi.

Initiatiativa respectiva, aprobata de Comisia pentru Administratie Publica din Camera Deputatilor, obliga consiliile locale vor fi obligate ca, din fonduri proprii, sa amenajeze adaposturi pentru maidanezi si sa infiinteze Registrul pentru evidenta cainilor cu sau fara stapan. Tot consiliile locale vor fi cele care vor hotari ce se va intampla cu animalele stranse de pe strazi care nu vor fi revendicate in termen de 14 zile. De asemena, vor fi obligatoriu sterilizate toate femelele care au stapani, exeptie facand doar cele care sunt in crescatorii, iar sterilizarea cainilor fara stapan se va face pe cheltuiala primariilor, care, pentru recuperarea banilor, vor introduce o taxa locala, care va fi stabilita de fiecare consiliu local în parte.

Conform deputatului P.D.L. Vasile Gherasim, unul dintre membrii Comisiei de Administratie Publică, „nu vor fi eutanasiati decat cainii bătrâni, cei cu boli transmisibile, agresivi sau cei folositi pentru lupta si care sunt lasati liberi pe strazi”.

Deputatul Cezar Preda declara, vinerea trecuta faptul ca, pe langa starea jalnica a trotuarelor din municipiu, cainii vagabonzi sunt o pata neagra pe obrazul municipiului.  Presedintele organizatiei judetene a Partidului Democrat Liberala spus ca este de neimaginat intamplarea care i-a avut drept eroi fara voie pe cei patru membri ai unei familii din Buzau, dintre care doi copii, care nu au putut intra in bloc timp de doua ore din cauza unei haite de caini comunitari, pentru ca nu primit niciun sprijin. „Au sunat la 112, li s-a spus ca nu este problema lor. Au sunat la Politia Locala, care este a Primariei, si au fost refuzati. Autoritatile locale ar trebui sa se implice in aceasta problema, caci nu este in regula ca un reportaj pe aceasta tema sa fie difuzat pe un post national de televiziune”,  a spus deputatul Cezar Preda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.