O comuna intreaga din Buzau a ramas izolata dupa ce singurul drum de acces a fost acoperit de bolovani prabusiti de pe versanti. Alunecarea de teren a blocat drumul dintre comuna Colti si Pătârlagele, iar 1200 de locuitori din patru sate sunt acum rupti de lume. Autoritatile au incercat eliberarea drumului, dar nu au reusit decat sa permita accesul pietonal.

Nenorocirea s-a produs aseara. Sute de tone de bolovani au luat-o la vale si au blocat singurul drum de acces din zona.

„Inghetul si dezghetul dar si ploile au facut ca intreaga roca sa fie dislocata si sa fie blocat acest drum. S-a intamplat aseara in jurul orei 19.00, am anuntat ISU si Prefectura, al luat masuri inca de dimineata de la prima ora, si speram ca in scurt timp sa deblocam circulatia”, a declarat Ion Gherghiceanu, primarul orasului Patarlagele.

Autoritatile au intervenit cu un buldoexcavator si au reusit deblocarea unei parti din drum, pentru ca oamenii sa poata ajunge macar pe jos in comuna.

„Am adus buldoexcavatorul de la Primarie si am inceput sa eliberam drumul. Numai ca eu nu am om care sa lucreze pe utilaj si l-am condus eu. Asta e. Nu-mi permite Guvernul sa angajez pe cineva asa ca eu le fac pe toate”, a declarat Pavel Radulescu, primarul comunei Colti.

Asa se face ca oamenii au de mers acum 4-5 kilometri pe jos pentru a ajunge acasa. Autoritatile locale asteapta acum un sprijin de la Guvern pentru consolidarea versantului si inlaturarea efectelor alunecarii de teren.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.