Deputatul Cezar Preda, preşedintele delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, a trăit o experienţă inedită în timpul unui dineu oficial, organizat în insula greacă Corfu, unde a avut loc o întrunire a Comisiei pentru Migraţii a acestei structuri politice europene.

Delegaţii europeni au fost evacuaţi cu o ambarcaţiune a marinei, după ce aproximativ o sută de tineri greci au organizat o manifestaţie antieuropeană şi au aruncat cu pietre către locul unde avea loc dineul pentru delegaţii europeni: „Am participat, în Corfu, la Comisia de migraţie a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, unde s-a întâmplat ceva incredibil. Poate aţi citit în presa internaţională, căci aceea locală nu este preocupată decât de politica de Dâmboviţa, că au fost nişte manifestaţii neautorizate, în timp ce noi eram la un dineu, şi am fost evacuaţi cu un vapor, nu am mai putut să ne întoarcem cu alt mijloc de transport care era într-o cetate. S-au strâns vreo sută de tineri greci care au stat vreo patru ore, scandând lozinci antieuropene, acuzând o conspiraţie mondială împotriva Greciei şi aruncând cu pietre. Şi, pentru măsuri de securitate, am fost evacuaţi cu o ambarcaţiune din Marină, nu am mai putut să folosim calea terestră”.

Deputatul buzoian a spus că incidentul a fost reflectat în întreaga presă internaţionelă, mai puţin în cea românească, mult prea preocupată de cancanuri: „Incidentul a fost regretat de Executivul de la Atena şi şi a fost comentat în toate ziarele internaţionale, dar la noi nu a ajuns, căci erau ocupate cu divorţurile acestea şi cu problemele legate de ce mai declară unul sau altul”, a mai spus Cezar Preda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.