Cezar-PredaDeputatul Cezar Preda atrage atentia asupra neregulilor ce se vor petrece in cadrul PDL Buzau daca se va urma planul secretarului regional al PDL, senatorul Gigi Chiru si al omului Elenei Udrea, Valeriu Alecu.

Marti,  Valeriu Alecu a dat pentru jurnaluldebuzau.ro o declaratie potrivit careia, ar exista o decizie a Biroului Permanent National de dizolvare a Biroului Permanent Judetean Buzau.

Cateva ore mai tarziu, secretarul regional al PDL, Gigi Chiru, l-a contrazis spunand ca nu exista o decizie a BPN de dizolvare a BPJ Buzau, ci ca aceasta decizie urma a se lua in cadrul sedintei a BPJ. De fapt, Gigi Chiru a incercat marti sa convinga membrii BPJ sa se autosuspende si in acest mod BPJ sa se dizolve.

Toate aceste lucruri l-au facut pe deputatul Cezar Preda sa ia atitudine. Cezar Preda declara ca respecta decizia de numire a lui Valeriu Alecu in fruntea PDL Buzau dar ca nu va colabora cu un om care timp de doi ani nu a trecut pe la partid. De altfel, chiar Valeriu Alecu a fost cel care a recunoscut ca din 2012 s-a retras de pe scena politica si ca nu mai stie nici membri si nici situatia din teritoriu.

Redam mai jos comunicatul integral remis de deputatul Cezar Preda:

“Eu sunt un membru disciplinat de partid, respect deciziile Biroului Permanent Național, dacă ele există. Inițiativele domnului secretar executiv Chiru nu mă interesează. Propunerile domniei-sale de a veni la Buzău să convingă Biroul Permanent Județean ales democratic să se dizolve singur, să decidă numirea unui interimar, mi se par desprinse din alte filme. Presupun că domnul secretar Chiru habar nu are Statutul. Dar, nu este o problemă pentru domnul Chiru că nu știe Statutul… În al doilea rând, chestiunile legate de munca sau nemunca la Buzău, iarăși și domnia-sa, și domnul coleg al său, sunt într-o eroare majoră; de acasă, din pat sau din fotoliu au văzut ei ce s-a întâmplat la PDL Buzău. Căci altfel, nu-mi pot da seama de unde-și perimit să facă afirmații, că s-a muncit sau nu s-a muncit. Eu cred că această organizație, și fără mine la timonă, este o organizație solidă, eu sunt un om mulțumit că am reușit să țin o echipă, și mi-ar părea extraordinar de rău să vină doi oameni rupți de realitate și să distrugă această echipă. Îmi pare rău pentru oamenii care au muncit, eu i-am apreciat pe toți care au fost alături în Biroul Permanent Județean, eu respect un Biroul Permanent Județean ales democratic, dar dacă Biroul Permanent Național hotărăște, așa cum are dreptul, prin statut, să dizolve și să numească interimar, mă voi supune. Însă spun foarte clar că nu am ce să lucrez cu un om care nu a dat de doi ani pe la partid. Nu am ce să lucrez cu un om care nu știe realitățile și care vine să ne învețe ce avem de făcut. Nu am nicio problemă să-mi îndeplinesc atribuțiunile și îndatoririle pe care le am față de colegiul meu dacă sunt lăsat, dacă nu sunt lăsat iarăși nu este nicio problemă, întreaga responsabilitate pentru tot ce se va întâmpla la europarlamentare o poartă acest secretar Chiru, cu domnul  Alecu și cu domnul Vasile Blaga. În rest, să auzim numai de bine! Eu rămân același pedist vechi, mult mai vechi decât cei doi care au venit astăzi la Buzău, și care-și iubește partidul, și-l respectă și nu-și permite să spună despre cineva că nu a muncit bine sau că nu a muncit cam cum ar vrea alții. Pentru că, dacă vorbim despre rezultate, nu știu care dintre cei doi se pot lăuda cu mari rezultate și am văzut cam câte mii de voturi reușesc să adune când este vorba despre scrutinuri electorale. Dar, dacă aceasta este decizia domnului Vasile Blaga, eu am s-o respect, însă, repet, nu am să colaborez cu oameni care nu au dat pe la partid timp de doi ani. “

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.