foto arhivă Divizia 2 Infanterie Getica Buzău

După ce, inițial, s-a stabilit ca manifestările dedicate zilei de 22 decembrie să se organizeze doar la Bustul Generalului Ștefan Gușă din Spătaru (având în vedere că pe platoul din Piața Dacia este șantier și nu se pot desfășura la Monumentul Eroilor Revoluției), autoritățile au revenit asupra deciziei, la solicitarea Asociației Club 22 Buzău a Luptătorilor în Revoluția din Decembrie 1989. Astfel, înainte de ceremonialul programat la Săptaru, la Domul Central din Cimitirul Eroilor va avea loc o manifestare închinată eroilor buzoieni decedați la evenimentele din ’89.

Având în vedere că reprezentanții Asociației Club 22 Buzău a Luptătorilor în Revoluția din Decembrie 1989 au revenit asupra adresei din data de 12 decembrie 2022 în care lăsau la latitudinea organizatorilor decizia privind locul și ora la care ar urma să se desfășoare ceremonialul militar cu prilejul sărbătorii ”Zilei Victoriei Revoluției Române și a Libertății”, și luând în considerare solicitarea acestora, înregistrată la Instituța Prefectului cu nr. 17474/19.12.2022, de a organiza o manifestare și în municipiul Buzău, venim cu completarea programului acestei zile.
Astfel, joi, 22 decembrie 2022, vă invităm să luați parte la manifestările care vor avea loc cu prilejul sărbătorii ”Zilei Victoriei Revoluției Române și a Libertății”. O primă ceremonie va avea loc la ora 9.30, la ”Domul Central” din Cimitirul Eroilor din municipiul Buzău, acțiune care va fi urmată de o altă manifestare, la Bustul Generalului Ștefan Gușă, din localitatea Spătaru, începând cu ora 11.00. Acțiunile organizate cu acest prilej vor cuprinde un ceremonial militar, religios, depunere de coroane și jerbe de flori.
, a anunțat Biroul de Presă al Prefecturii Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.